Днес от 10:00ч. до 14:00ч. пред откритата сцена на пл.

...
Днес от 10:00ч. до 14:00ч. пред откритата сцена на пл.
Коментари Харесай

Събират капачки в Хасково днес  

Днес от 10:00ч. до 14:00ч. пред откритата сцена на пл. Свобода в Хасково всеки, който желае да подари събраните от него капачки,може да стори това.

Събраните PVC капачки ще бъдат натоварени и извозени от доброволци към пункта за преработване в с. Войводово- правилен сътрудник за следващ път на акцията „ Капачки за бъдеще “. Сумата от рециклираните капачки ще отиде за закупуване профилирани коли за спешна помощ оборудвани с витално значима здравна инсталация, която ще се подари на лечебни заведения, неоантологични отделения в дребни общини. Каузата призната от общетвеността с по този начин нужната и поддръжка набира мощ с всяка минала акция. Затова " Капачки за бъдеще " реши да предприеме тази по-сериозна стъпка. Транспортната кола за спешна помощ, с изключение на апаратурата на борда особено отговаряща на потребностите на недоносени бебенца, ще разполага с антивибрационна рампа за оптимален комфорт при прехвърлянето.

Хасково е основен сборен пункт в региона- хиляди тонове бяха събраните капачки от предходните акции от Харманли, Димитровград, Минерални Бани, Момчилград, Ямбол, Севлиево, Сливен,Симеоновград,Кърджали, Русе.

Местни учебни заведения, детски градини, Община Хасково и регионална Администрация- гр. Хасково. Всички въодушевени деца да оказват помощ на " Бебенцата " и техните родители, които възпитават у тях забележителни полезности, доброволците и не на последно място медиите са част от нашата акция и с помощта на тях се случва Доброто.

От първата ни акция до през днешния ден са събрани общо към 23 000 кг капачки от региона и други градове, споделиха още уредниците.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР