Днес още преди обяд валежите ще спрат и облачността временно

...
Днес още преди обяд валежите ще спрат и облачността временно
Коментари Харесай

Затопляне и дъжд

Днес още преди обяд преваляванията ще спрат и облачността краткотрайно ще се раздра.

Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще бъдат сред минус 1° и 4°, в крайните югозападни региони и по Южното Черноморие до 7-8°, в София – към 2°.

Над планините преваляванията краткотрайно ще спрат, ще бъде облачно и мъгливо, а вечерта в масивите от Западна България още веднъж ще завали сняг. Ще духа сдържан югозападен, а по билата мощен до плевел западен вятър. Температурите ще се покачат и оптималната на височина 1200 метра към 0°, на 2000 метра – към минус 5°.

През нощта облачността ще е раздрана, най-вече забележителна в северозападните региони, където ще превали дъжд и сняг – тук-там с условия за формиране на поледици. На доста места в Горнотракийската равнина ще се образува мъгла или ниска облачност. Почти безшумно, с минимални температури сред минус 6° и минус 1°.

През деня от северозапад облачността ще се усилва и вплътнява и към обяд ще стартират превалявания най-вече от дъжд, които до края на деня ще обзет цялата страна, а в Предбалкана и високите полета на Западна България ще преминат в сняг. В северозападните региони остават изискванията за поледици. През деня ще духа слаб юг-югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от запад-северозапад и доста ще се усили.

Максималните температури ще са в необятни граници: от 2-3° в северозападните региони и тези с трайна мъгла, до 12-14° тук-там в Източния Предбалкан и югоизточните региони.

През нощта против четвъртък, със захлаждането, на доста места в Северна и Западна България дъждът ще премине в сняг. В четвъртък ще е студено и прохладно. Преди обяд в югоизточната половина от страната към момента ще превалява, а в северозападната облачността ще се раздра и бързо ще намалее. След обяд преваляванията на всички места ще спрат.

В петък ще доминира слънчево време, вятърът ще отслабне, ще се обърне от югозапад, дневните температури ще се покачат, само че утринните в доста региони ще са негативни – сред минус 7° и минус 2°.

В събота облачността ще се усили, вятърът ще се задържи от юг и температурите ще се останат високи за януари – в Източна България до 12-14 градуса. По-късно денем в южните региони ще завали дъжд.

В неделя превалявания ще има в по-голямата част от страната, в Родопската област са вероятни обилни количества. В Източна България вятърът ще е към момента южен и температурите там по-високи, до 10-12 градуса.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР