Днес още преди обяд над страната ще започне да се

...
Днес още преди обяд над страната ще започне да се
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 21 април

Днес още преди обяд над страната ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и следобяд на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици; тук-там явленията ще са интензивни. Вятърът ще е слаб, в Източна България - сдържан, от юг-югоизток. Максималните температури ще останат без основна смяна, най-вече сред 13° и 18°, София - към 12°.

Над планините облачността ще бъде забележителна. Ще има и превалявания от дъжд, над към 1500 метра - от сняг, на повече места и съпроводени с гръмотевици в следобедните часове; в Рило-Родопската област има условия явленията да са интензивни. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, ще е сдържан и мощен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 7°, на 2000 метра - към 1°.

По Черноморието преди обяд ще е съвсем без превалявания, следобяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания, в обособени региони с гръмотевици. Максималните температури ще бъдат 15°-17°. Температурата на морската вода е от 11°-12° по северното крайбрежие до 15° по южното. Вълнението на морето ще се усилва и ще бъде 3-4 бала.

За област Варна е разгласен жълт код. Ще има обилни превалявания от дъжд, съпроводени с гръмотевици. Очаквани количества - сред 20 и 35 mm.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР