Днес омбудсманът Мая Манолова посети за пети път врачанската болница

...
Днес омбудсманът Мая Манолова посети за пети път врачанската болница
Коментари Харесай

Мая Манолова отново инспектира болницата във Враца /снимки/

Днес омбудсманът Мая Манолова посети за пети път врачанската болница и още веднъж сподели на шефа Евгени Любенов, че няма да го остави на мира, до момента в който не стартира ремонтът в родилното поделение. Преди срещата си с управлението на лечебницата Манолова съобщи, че редовно е заблуждавана от Любенов за това по кое време и по какъв начин ще стартират дейностите, за които бяха отпуснати пари още през есента на предходната година.
„ Вече ще стане една година, в която Любенов не може да се провежда и да направи социална поръчка “, възмути се омбдсманът. „ Спирам да се удивлявам за лъжите на шефовете на лечебни заведения, поради държанието на самото министерство на опазването на здравето, което беше поело ангажимент, че до 25 април ще показа план на нови закони за съсловните организации. След това беше поело ангажимент, че до 10 май ще показа методика за съставяне на работните заплати и че от 1 юни медицинските експерти ще получат новите увеличени заплати, което не е по този начин. Обещанията не се извършват и по тази причина не е учудващо какво се случва във болничното заведение във Враца. Цинично е, че след митингите на хиляди медицински експерти да не се промени безусловно нищо “, сподели още Манолова.
По време на срещата на омбудсмана с изпълнителния шеф на болничното заведение стана ясно, че личният състав на здравното заведение към момента не е взел заплатите си, а задатъкът, който е трябвало да получат до 10-то число на месеца, също не им е изплатен. Все още не е ясно какво се случва и с инвазивната кардиология, нито има точна дата за монтиране на новия ангеограф, който трябваше към този момент да работи.
Любенов не бе наясно по кое време ще бъдат преведени заплатите на личния състав, нито какъв брой са отговорностите на лечебницата, нито дали има медикаменти и консумативи в болничната аптека.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР