Днес омбудсманът Мая Манолова бе на посещение във Враца. Тя

...
Днес омбудсманът Мая Манолова бе на посещение във Враца. Тя
Коментари Харесай

Мая Манолова се срещна с лекари във Враца


Днес омбудсманът Мая Манолова бе на посещаване във Враца. Тя се срещна с лекари от локалната болница и жители.
Визитата на Манолова е предизвикана от отворено писмо, което тя е получила от лекари и медицински сестри локалната болница, които я помолиха за помощ. Визитата се организира в двора на МБАЛ „ Христо Ботев “, защото конферентната зала на лечебницата се оказа прекомерно тясна за всички искащи да видят и чуят омбудсмана. Пред събралото се голям брой Мая Манолова съобщи, че ще упорства страната да влезе в ролята си и да поеме отговорността за положението на здравното заведение.

„ Ще упорствам Министерството на здравеопазването да предприеме нужните дейности за спасяването на болничното заведение. За всички е явно, че има един виновен за рецесията и това е страната, тъй като тя е притежател, тя дефинира управленията, тя би трябвало да управлява по какъв начин се харчат парите в опазването на здравето. Убедена съм, че никой от лекарите и медицинските сестри, нито пък от жителите на Враца, не са взели участие в определянето на управителните органи и на шефовете на болничното заведение. Трябва ли лекарите, медицинските сестри и жителите да носят отговорност за това, че някой не е управлявал дейно, че е вземал решения, които не са в полза на болничното заведение, че е взел участие в схеми, отклонявал е пари или каквото и да е друго? Отговорността напълно и на 100% е на министерството на опазването на здравето и моето гледище ще бъде то да си оправи бакиите, които е натворило тук “, безапелационна бе Манолова.

Тя съобщи още, че ще упорства да бъде показан явен проект за болничното заведение и да се обезпечи финансиране за справяне с проблемите. Тя прикани министър Кирил Ананиев да пристигна във Враца и да каже в лицата на хората каква е обстановката, какъв брой е тежко ситуацията, какви дейности ще предприеме министерството и в какви периоди и по какъв начин ще обезпечи финансиране.

Манолова е безапелационна, че е нужна цялостна здравна промяна, в която пациентите да могат да управляват лечебните заведения. Според нея държавните лечебни заведения би трябвало да придобият различен статут и да се финансират по друг метод./BulNews.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР