Днес Окръжен съд – Враца остави във врачанския затвор Л.

...
Днес Окръжен съд – Враца остави във врачанския затвор Л.
Коментари Харесай

Правосъдие! Съдът остави във врачанския затвор сводник, изнасилвал жертвите си

Днес Окръжен съд – Враца остави във врачанския затвор Л. К., като не почете молбата му за условно предварително освобождение. Той е наказан за това, че при изискванията на продължавано закононарушение е направил трафик на хора за склоняване към проституция, а също за обезчестяване и блудничество. Присъдата от 12 години „ отнемане от независимост “ е издадена в Конфедерация Швейцария, само че се изтърпява в България, в Затвора във Враца. До момента лишеният от независимост е изтърпял 8 години, 10 месеца и 3 дни от своето наказване, и му остават още 3 години, 1 месец и 27 дни.
„ Той не е сериозен към предишното си престъпно държание. Със мощни оневинителни настройки. Липсва емпатия към жертвите. Има враждебни настройки към съда, постановил присъдата. Трудово зает е. Демонстрира примерно държание и не влиза в спорове. Целите и дилемите на присъдата не са изпълнени в цялостен размер “ – се споделя в мнението на управлението на пандиза по отношение на предварителното освобождение на Л. К.
В правосъдната зала прокурорът напълно поддържа негативното мнение на управлението на пандиза. „ Когато си наказан, а непрекъснато считаш, че си почтен, това не значи, че си се поправил “ – заключи прокурорът.
Договореният бранител на Л. К. изиска той да бъде освободен предварително, като се базира на това, че той към този момент е изтърпял повече от половината от присъдата си, на примерното му държание в пандиза, а също, че няма дисциплинарни санкции, поставя труд и даже е награждаван с домакински отпуск. Според юриста, това, че Л. К. се смята за почтен за закононарушенията, за които е наказан, не е спънка да бъде освободен.
„ Лишеният от независимост отхвърля съществуване на виновност, приема присъдата за несправедлива. Има враждебни настройки към управляващите и съда, постановил присъдата. Не разпознава огромна част от проблемите си, податлив към импулсивни и недомислени дейности. С нереалистични цели в житейски проект. Според администрацията на пандиза, към сегашния стадий от изтърпяване на присъдата, лишеният от независимост към момента не е дал задоволително безапелационни доказателства за смяна в настройките си за водене на закономерен метод на живот и за вземане предвид с откритите правила и правила в обществото. Необходимо е корекционно-възпитателната работа с него да продължи “ – са част от претекстовете на съда за постановяването на отхвърли за условно предварително освобождение.
Днешното определение на Врачанския областен съд предстои на обжалване пред Софийския апелативен съд в седемдневен период.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР