Днес около 15 часа ще бъде възстановено движението за всички

...
Днес около 15 часа ще бъде възстановено движението за всички
Коментари Харесай

Приключи ремонтът на изгорелия мост на Струма край Дупница

Днес към 15 часа ще бъде възобновено придвижването за всички транспортни средства по ремонтираното мостово оборудване над река Джерман при 62-ри км на Автомагистрала "Струма ", оповестиха от АПИ.
Ремонтно-възстановителните действия приключиха близо месец по-рано от плануваното, с което се обезпечава естественото прекосяване в засегнатия сектор край Дупница преди откриването на ски сезона в Банско и идните коледни празници.
На 13 август пожар, провокиран от леснозапалими материали, складирани непозволено в сервитута на оборудването, нанесе градивни повреди на оборудването. Беше наранено и експлоатационното му положение.
Неотложните аварийно-ремонтни работи започнаха незабавно откакто беше утвърден направеният план за реорганизация на оборудването. Възстановени са засегнатите от пожара 17 колони, 2 ригела и 3 крайни греди. За да се укрепи структурата на оборудването, е отхвърлен до крепко компрометираният от високата температура бетон на засегнатите стълбове и е положен торкретбетон. Изградени са нови бетонови кожуси на потърпевшите детайли. Ремонтирани са отводнителите и засегнатите лагери, сменена е дилатационната фуга на моста. Възстановени са тротоарни блокове. Стойността на вложените средства е близо 1,8 млн. лв. с Данък добавена стойност.
Припомняме, че незабавно след пожара Агенция "Пътна инфраструктура " внесе сигнал в Районната прокуратура – Дупница против притежателя на предприятието "Феникс Дупница " ООД, направил нерегламентираното бунище и провокирало пожара. Сега, след довеждане докрай на аварийно-възстановителните действия, организацията ще предяви иск към него за възобновяване на сумите, вложени в ремонта на оборудването.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР