Днес около 14,30 ч. се възстановява движението през прохода Петрохан.

...
Днес около 14,30 ч. се възстановява движението през прохода Петрохан.
Коментари Харесай

Проходът Петрохан е отворен за движение

Днес към 14,30 ч. се възвръща придвижването през прохода " Петрохан ". Решението за стартирането на трафика е взето след обход на трасето от екипи на " Пътна полиция ", регионалните пътни ръководства София и Монтана, пътноподдържащите компании и Горското стопанство, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".

 Тежка зимна конюнктура в Северозапада, Петрохан остава затворен Виж още

Необходимо е водачите да карат с нараснало внимание, защото от снеготопенето и възможни нови превалявания са вероятни свличания на земни и скални маси, рухване на дървета и клони на пътното платно.

Служителите на Горското стопанство са премахнали пречупените и падналите от обледяването дървета, които бяха в непосредствена непосредственост до пътя и застрашаваха сигурността при пътешестване. Най-сериозна беше ситуацията от северната страна на прохода, в сектора сред Малка Бързия и с. Бързия. Пътят през прохода " Петрохан " е измит и обработен за придвижване при зимни условия.

Агенция " Пътна инфраструктура " моли водачите, на които им следва пътешестване, да потеглят с коли с подобаващи гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, да съблюдават нужната отдалеченост и да не подхващат внезапни маневри.

Служителите на Горското стопанство са премахнали пречупените и падналите от обледяването дървета, които бяха в непосредствена непосредственост до пътя на прохода " Петрохан ".

Всички регионални пътни ръководства наблюдават метеорологичните прогнози по региони и подхващат обработка на настилките.

Проходът бе затворен през последните дни, тъй като имаше паднали дървета.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР