Днес около 12,30 часа, на полигон Сливница по време на

...
Днес около 12,30 часа, на полигон Сливница по време на
Коментари Харесай

Лекар от ВМА Пловдив не успял да спаси младия редник, прострелял се фатално с картечница

Днес към 12,30 часа, на полигон Сливница по време на провеждането на планувано занятие по огнева подготовка се е прострелял редови войник І клас Николай Николаев Тошев. Това оповестиха от министерството на защитата. Инцидентът е станал след привършване на занятието с картечница " Браунинг " от въоръжението на бойна бронирана машина " Гардиан ". След осъществяване на инспекция на оръжието и отчет, че оръжието е изпразнено стартира подготовка за превозване на картечницата. 
В този миг се създава изстрел, вследствие на който редови войник Тошев е тежко ранен в лявото бедро. Незабавно е оказана първа здравна помощ от доктор от ВМА Пловдив. Пострадалият е превозен с кола за спешна помощ към ВМА - София. По време на пътуването лекарският екип е установил гибелта на редови войник Тошев. По случая се правят съответните процесуално-следствени дейности. 
Редник Николай Николаев Тошев е роден на 30.06.1986 година в Благоевград. На работа в Българската войска е от 20 март 2017 година На 01.06.2017 година в Център за подготовка на специалисти-Сливен е придобил военно-отчетна компетентност мерач-оператор на ББМ " Гардиан ".  
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР