Днес официално Весела Гълъбова – Илиева встъпи в длъжност като

...
Днес официално Весела Гълъбова – Илиева встъпи в длъжност като
Коментари Харесай

Съдия Весела Гълъбова е новият заместник-председател на Районен съд – Варна

 Днес публично Весела Гълъбова – Илиева встъпи в служба като заместник-председател на Районен съд – Варна, оповестиха от пресслужбата на институцията. Тя ще управлява Гражданско поделение в съда. Актът за встъпване в служба бе подписан на къса гала пред административния началник на Районен съд – Варна Магдалена Давидова-Янева, в наличието на другия зам.-председател Силвия Обрешкова и правосъдния админ Деляна Янкова.

Весела Гълъбова е назначена на длъжността с решение по Протокол №12 от 13.04.2021 година на Съдийската гилдия към Висшия правосъден съвет, по предложение на ръководителя на Варненския областен съд Магдалена Давидова-Янева. Предложението е аргументирано с професионализма в работата на арбитър Гълъбова, точно и срочно реализираната правораздавателна активност, както и с притежаваните от нея отговорност и умеене за работа в екип. Кандидатурата на арбитър Гълъбова беше подкрепена и с болшинство от Общото заседание на съдиите, пред което тя беше изслушана преди изпращане на предлагането на Висш съдебен съвет.

Весела Гълъбова е магистрат с над 13-годишен юридически стаж, минал напълно в правосъдната система. Притежава сан " арбитър в Апелативен съд “. До октомври 2020 година е член на Комисията по професионална нравственос при Районен съд – Варна. Възпитаник е на юридическия факултет на СУ " Св. Климент Охридски “, където придобива и спомагателна професионална подготовка " Право на Европейския съюз “. Има голям брой участия в професионални образования и специализации в страната и чужбина – Чехия, Унгария, Полша, Белгия, Португалия, Люксембург. С решение на Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет от м. май 2019 година, арбитър Весела Гълъбова е определена за член на Националната правосъдна мрежа по цивилен и търговски каузи в Република България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР