Днес, Областна администрация Разград и Регионално управление на образованието –

...
Днес, Областна администрация Разград и Регионално управление на образованието –
Коментари Харесай

В Разград връчиха наградите от инициативата „Европейски ден на спорта в училище – European School Sport Day“

Днес, Областна администрация Разград и Регионално ръководство на образованието – Разград проведоха гала по награждаване на учебните заведения от област Разград с най-активно присъединяване в извършената на 30 септември 2022 година самодейност „ Европейски ден на спорта в учебно заведение – European School Sport Day “.

Двете институции поддържаха съдружие „ BG Бъди деен “, което е формален координатор на интернационалната акция в България, целяща повишение физическата интензивност на децата.

Учебните заведения от региона ни проведоха разнообразни спортни надпревари и занимателни игри, отдадени на здравословния живот, в които се включиха 1700 възпитаници и 600 преподаватели. Към това в тазгодишното осмо издание на самодейността бе добавена и тематиката за запазване на околната среда и разделното събиране на боклуци.

Тържественото събитие се организира в кабинета на началника на РУО Ангел Петков.

Областният шеф Драгомир Златев, неговият заместител Найден Късов, Ангел Петков и специалистът по физическо образование и спорт в РУО Николай Миланов удостоиха с грамоти 10 образователни заведения: ПГТС „ Христо Смирненски “, ОУ,,Отец Паисий “  и  СУ „ Христо Ботев “ от град Разград, ОУ „ Христо Ботев “ – Исперих, СУ „ Христо Ботев “ – Кубрат, ПГ по ВМЗ „ Ал. Стамболийски “ – Лозница, ОУ „ Св. Паисий Хилендарски “ – Езерче,  ОУ,,Виделина “ – Сейдол, ОУ „ Свети Климент “ – Юпер и ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “ – Ясеновец.

Директорите и учителите по физическо образование и спорт на десетте учебни заведения получиха и спортни принадлежности като премия от Областния шеф.

Драгомир Златев благодари на участниците в събитието за проявената самодейност и интензивност и съобщи, че грижейки се за дейното време на децата, ние влагаме в бъдещето си. Той акцентира, че акцията способства за придобиване на привички за здравословен живот и на обществени умения, създаване на екологична просвета и развиване на европейско мислене.

Списъкът на най-активните учебни заведения бе възложен от съдружие „ BG Бъди деен “, като е формиран по методика на организацията. ОУ „ Св. Паисий Хилендарски “ – Езерче е отличено с като образователното заведение от региона ни с най-разнообразна стратегия, интензивно включване на възпитаници, учители и родители в надпреварите и игрите, интензивно застъпване на тематиката „ Спорт #БезОтпадъци “ и осъществяване на инструкциите за регистрация, отчитане и разпространение на спортния празник в обществените мрежи.

Всички образователни заведения, взели участие в Европейския ден на спорта в учебно заведение ще получат електронни документи за присъединяване от съдружие „ BG Бъди деен “, както и онлайн достъп до запаси – наръчници, презентации и други, в помощ на организирането на спортни празници в образователните заведения на интернет страницата на организацията:.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР