Днес облачността ще се вплътнява и по-късно след обяд в

...
Днес облачността ще се вплътнява и по-късно след обяд в
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 13 февруари

Днес облачността ще се вплътнява и по-късно след обяд в Югозападна България ще завали сняг. Това заяви за Агенция " Фокус " Боряна Маркова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Северозападният вятър ще отслабне и ще е слаб, в Дунавската низина и Източна България до сдържан. Минималните температури ще са сред минус 9° и минус 4°, оптималните - сред минус 4° и 1°. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и ще продължи постепенно да се покачва.
Над Черноморието облачността ще е променлива, след обяд - забележителна. Северозападният вятър ще отслабва и ще е до сдържан. Ще е студено с оптимални температури сред минус 1° и 1°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
 Кога стартира захлаждането Кога стартира захлаждането
Месец февруари стартира със доста по-топло време за този сезон. Ситуацията обаче ще се промени през второто десетдневие, изясни в и...
Над планините облачността ще е забележителна и на доста места ще превалява сняг. Вятърът последователно ще отслабва и ще е сдържан от север-северозапад, по най-високите и открити елементи - мощен от запад. Ще е студено с оптималната температура на 1200 метра към минус 7°, на 2000 метра - минус 11°.
През нощта против неделя и в неделя снеговалежите ще обзет по-голямата част от страната. По-съществени ще са в Рило-Родопската област. Ще се натрупва снежна завивка: от 1-3 см в Горнотракийската равнина до 5-10 см в останалите региони от Южна България, в планините там - повече. Почти без превалявания ще остане около Дунав и в североизточните региони. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще се усили и с него захлаждането ще продължи. По високите елементи на планините ще бъде доста студено и там са вероятни измръзвания. До вечерта преваляванията от сняг ще спрат, а през нощта против понеделник облачността ще се раздира и ще понижава, в понеделник до най-вече слънчево. Вятърът за малко ще бъде от запад-северозапад и дневните температури едва ще се покачат, само че утринните ще са още по-ниски, изключително в югозападната част от страната, до към минус 15°. Във вторник ще се задържи студено. От север-североизток ще нахлуе още леден въздух и дневните температури в по-голямата част от страната ще остават негативни. Облачността ще е променлива, основно в Югозападна България ще превали сняг. Много прохладно ще бъде в планините.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР