Днес облачността ще е значителна и в Източна България, Горнотракийската

...
Днес облачността ще е значителна и в Източна България, Горнотракийската
Коментари Харесай

Ето какво ще е времето в събота

Днес облачността ще е забележителна и в Източна България , Горнотракийската равнина и планинските региони, където ще има превалявания от дъжд и гръмотевици. След обяд преваляванията ще стопират, облачността ще стартира да се раздира, а по здрач и ще понижава. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 25° и 30°, в София – към 26°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна с превалявания от дъжд, на повече места и съпроводени с гръмотевици в следобедните часове. Ще духа сдържан и мощен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат сред 24° и 26°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде към три бала, с наклонност на увеличаване.

Над планините облачността ще е по-често забележителна и на доста места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в планините на Западна България. Ще духа сдържан до мощен вятър от изток-североизток, по високите елементи – от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 19°, на 2000 метра – към 14°.

В неделя времето ще бъде слънчево. След обяд над планинските региони ще се развие купеста облачност , само че вероятността за превалявания е дребна. Вятърът ще е слаб до сдържан от север. Максималните температури ще бъдат сред 25° и 30°. В понеделник в по-голямата част от страната ще се задържи най-вече слънчево. От запад ще стартира нарастване на облачността, а по здрач в крайните западни региони ще има и превалявания. Вятърът ще се ориентира от югоизток, ще е слаб. Температурите ще са без основна смяна.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР