Днес облачността ще е разкъсана, предимно значителна над Южна и

...
Днес облачността ще е разкъсана, предимно значителна над Южна и
Коментари Харесай

Разкъсана облачност и краткотрайни валежи ни очакват днес

Днес облачността ще е раздрана, най-вече забележителна над Южна и Източна България, където на обособени места ще има слаби превалявания от дъжд. В югоизточните региони от страната са вероятни местни, краткотрайно интензивни извалявания и гръмотевична активност. Ще духа до сдържан вятър от североизток, само че по здрач последователно ще отслабне. Минималните температури ще са най-вече сред 12° и 17°, а оптималните ще са сред 23° и 28°. В София минималната температура ще е към 12°, оптималната - към 23°.

По Черноморието облачността ще е раздрана, най-вече забележителна по южното крайбрежие, където тук-там ще превали дъжд. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 24°-25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, съобщи Национален институт по метеорология и хидрология за Българска телеграфна агенция.

Над планините облачността ще е най-вече забележителна, само че единствено на обособени места в Родопите, Странджа и Сакар ще превали, допустимо е и да прегърми. Ще духа сдържан до мощен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 15°, на 2000 метра - към 9°.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР