Днес облачността ще е разкъсана, преди обяд в източната половина

...
Днес облачността ще е разкъсана, преди обяд в източната половина
Коментари Харесай

Петъкът ще бъде ветровит, новата седмица идва с валежи

Днес облачността ще е раздрана, преди обяд в източната половина на страната – забележителна, най-вече ниска и тук-там там сутринта видимостта ще е понижена. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 11° и 16°, в София – към 12°.
По Черноморието преди обяд ще има забележителна, най-вече ниска облачност, сутринта на обособени места видимостта ще бъде понижена. След обяд облачността ще се раздира. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 9°-11°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, след обяд ще отслабва.
Над планините облачността ще е раздрана, преди обяд в източните региони – най-вече забележителна, само че ще е съвсем без превалявания. До обяд ще духа до мощен вятър от север-североизток, след обяд ще е сдържан. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 5°, на 2000 метра – към минус 1°.

През почивните дни ще доминира слънчево време.

В събота над Югозападна България ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места в планините е допустимо да превали едва. Вятърът ще стане южен, към момента ще е слаб. Ще стартира стопляне, само че сутринта в събота с ясно и съвсем безшумно време минималните температури в доста региони ще са под 0° и ще има слани.
В неделя вятърът ще се усили и стоплянето ще е по-съществено с оптимални температури сред 16° и 21°. По-късно денем от северозапад ще стартира нарастване на облачността, което през нощта против понеделник ще обхване страната, а в Северозападна България ще завали дъжд.
В понеделник от запад на изток на доста места в страната ще има превалявания. С превръщане напразно от северозапад и увеличаване ще стартира намаляване на температурите.
Във вторник облачността ще бъде най-вече забележителна. След обяд тук-там, основно в югозападната половина от страната, ще превали дъжд. Вятърът ще бъде от изток, слаб до сдържан.

 

Източник: Национален институт по метеорология и хидрология

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР