Днес облачността ще е променлива, често значителна и на места

...
Днес облачността ще е променлива, често значителна и на места
Коментари Харесай

Облачно, жълт код за поледици в 11 области


Днес облачността ще е променлива, постоянно забележителна и тук-там ще има слаби валежи от дъжд или ръмежи. Сутринта в Западна и Централна България ще има условия за формиране на поледици. Ще е съвсем безшумно, в Източна България със слаб вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 5 и 10 градуса, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Синоптиците са оповестили жълт код за поледици в 11 области. Това са София-град, Софийска, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково и Стара Загора.

Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и постепенно ще се намалява.

В планините облачността ще е забележителна, с валежи от сняг, под 1700 метра – от дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5 градуса, на 2000 метра – към 0.

По Черноморието облачността ще е променлива, постоянно забележителна и след обяд на обособени места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 8 и 10 градуса. Температура на морската вода 12-13. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР