Днес облачността от запад-югозапад ще започне да се разкъсва и

...
Днес облачността от запад-югозапад ще започне да се разкъсва и
Коментари Харесай

Времето остава мрачно и студено, температурите падат още

Днес облачността от запад-югозапад ще стартира да се раздира и понижава, само че след обяд от запад още веднъж ще се усили. На обособени места, основно в планините ще превалява сняг.
Ще остане прохладно с най-вече сдържан вятър от запад-северозапад, който вечерта ще се ориентира от югозапад. Преобладаващите минимални температури ще са сред минус 7 и минус 2 градуса, оптималните ще са от 0 до 5 градуса.
Атмосферното налягане е по-ниско от междинното, само че ще продължи да се покачва и ще се приближи до нормалното за месеца.
Над Черноморието ще доминира облачно време, преди обяд към момента със слаби превалявания от сняг. След обяд преваляванията ще спрат, а по здрач и облачността ще се раздра и намалее. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад, който вечерта на всички места ще се ориентира от югозапад. Максималните температури на въздуха ще са 1-2 градуса.
Температурата на морската вода е 7-9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините след краткотрайното скъсване и понижение на облачността, след обяд от запад тя още веднъж ще се усили и на обособени места ще превалява сняг. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър. Температурите ще останат без основна смяна и оптималната на 1200 метра ще е към минус 5 градуса, на 2000 метра - към минус 12 градуса.
В петък сутринта ще е относително студено, с минимални температури тук-там до минус 8, минус 10 градуса. През деня с сдържан вятър от запад-югозапад бързо ще се затопля. Облачността още веднъж ще се усили. През нощта против събота и в събота до към обяд от запад на изток тук-там ще превали дъжд, в планините над 1500 метра - сняг; в равнинната част са вероятни поледици. В събота още от сутринта вятърът ще се ориентира от северозапад, ще бъде сдържан, краткотрайно мощен. Валежите ще спрат, облачността ще се раздра и краткотрайно ще намалее.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР