Днес облачността от запад на изток ще се увеличава и

...
Днес облачността от запад на изток ще се увеличава и
Коментари Харесай

Проливни дъждове заливат Варна след броени часове

Днес облачността от запад на изток ще се усилва и на доста места ще има превалявания от дъжд. Локални, краткотрайно интензивни и обилни по количество ще са в Западна и Централна България. Ще има и гръмотевици. В западната половина от страната вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е сдържан и с него ще стартира да нахлува студен въздух; в останалите региони вятърът ще е от юг-югоизток - краткотрайно и мощен. Максималните температури ще са от 19°-20° в западните до 29°-30° в източните региони, в София - към 20°.

Прогноза за България за 06.10.2024 - в действие са жълт и оранжев код за предстоящи превалявания и гръмотевици

През нощта облачността над по-голямата част от страната ще се задържи забележителна. На повече места превалявания от дъжд ще има в източните региони. Ще духа най-често слаб западен вятър, по Черноморието и краткотрайно сдържан от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат сред 12° и 17°, за София - към 12°.

Утре ще доминира облачно време. Временни разкъсвания на облачността ще има над западните региони. На доста места ще превали дъжд. В Родопите и източните региони, където преваляванията ще бъдат и по-значителни, ще има гръмотевична активност. Ще духа слаб и сдържан вятър от запад-северозапад, в Източна България – от север-североизток. Максималните температури ще са сред 16° и 21°, в югоизточните региони до 24°-25°, за София – към 16°. 

Над планините облачността ще бъде променлива, по-значителна над Родопите и над централните и източни дялове на Стара планина, където на доста места ще има превалявания от дъжд с гръмотевици. В масивите на Западна България, основно в следобедните часове, също ще превали дъжд. Ще продължи да духа сдържан и мощен вятър от югозапад, в по-ниските елементи на планините от Западна България – сдържан от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 14°, на 2000 метра - към 8°.

Над Черноморието ще доминира облачно време. На доста места ще има превалявания от дъжд, в обособени региони с гръмотевици. Ще духа сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат 21°-23°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР