Днес облачността от юг-югозапад ще се увеличава, първоначално ще е

...
Днес облачността от юг-югозапад ще се увеличава, първоначално ще е
Коментари Харесай

Не е нормално! До часове времето се обръща, ще вали дори сняг

Днес облачността от юг-югозапад ще се усилва, в началото ще е висока. След обяд и вечерта на обособени места, основно в западната половина от страната ще превали дъжд. Възможно е и да прегърми. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в Дунавската низина ще е до сдържан. Максималните температури ще бъдат сред 19° и 24°, в София към 19°.

През идващото денонощие ще настъпи основна смяна на времето. През нощта вятърът ще стартира да се ориентира от североизток, ще се усили и ще е сдържан, в Северна и Източна България - краткотрайно мощен и с него ще нахлува леден въздух. Ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, който с понижението на температурите, на следващия ден вечерта и през нощта против понеделник, в Североизточна България, Предбалкана и високите полета в Западна България ще се примесва или ще минава в сняг.

Утре на доста места в страната преваляванията ще са обилни по количество. Температурите ще са с противоположен дневен ход, сутринта - сред 8° и 13°, в София - към 10°, а по здрач - от 2°-3° в северозападните до 7°-8° в югоизточните региони, в София - към 3°. През нощта против понеделник преваляванията ще продължат, а със захлаждането в Предбалкана ще има условия да се задържа снежна завивка. 

В планините ще бъде облачно, мъгливо и с превалявания от сняг, сутринта под към 1200 метра - от дъжд, само че с понижението на температурите дъждът и в по-ниските елементи бързо ще се примесва и ще минава в сняг. Ще се образува снежна завивка. На доста места в масивите в Западна и Централна България количествата превалявания ще са обилни.

Преди обяд вятърът към момента ще има южна съставния елемент, само че до вечерта на всички места ще се ориентира от североизток и ще е сдържан до мощен и с него по проходите ще се основават условия за виелици. Ще нахлува леден въздух, температури ще се намаляват и към 14 часа на 1200 метра ще бъде към 3°, на 2000 метра - към минус 2°.

По Черноморието ще бъде облачно, към и след обяд на доста места с превалявания от дъжд. Вечерта и през нощта против понеделник, основно в южните региони, има условия за обилни количества. Ще духа сдържан до мощен североизточен вятър. Температурите ще са с противоположен дневен ход, сутринта ще са 10°-14°, а по здрач 5°-7°. Температурата на морската вода е 8°-11°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР