Днес няколко пъти стана дума за това, че времето е

...
Днес няколко пъти стана дума за това, че времето е
Коментари Харесай

Денков за срещата в Букурещ с румънския премиер: На първо място е темата Шенген

„ Днес няколко пъти стана дума за това, че времето е малко, в това число и срещата, която организирахме беше относително къса, само че това е първата ми аудиенция в работно посещаване и неслучайно е в Румъния – ние сме стратегически сътрудници, освен тъй като имаме стратегически съглашения за това, а тъй като има няколко плана, които би трябвало да бъдат осъществени “, това съобщи министър-председателят Николай Денков от Букурещ.

Той е на еднодневно посещаване в Румъния на среща с неговия сътрудник – премиерът  Марчел Чолаку.

„ Трябва да компенсираме късото време, което имаме с доста по-интензивна работа “, добави Денков.

„ На първо място е тематиката Шенген, изцяло единомислещи сме, че сме изпълнили всички критерии, сложени от страна на Европейски Съюз и по тази причина не е инцидентно, че имаме позитивно решение на Европейска комисия и Екологичен потенциал, съобщи той.

Денков добави, че би трябвало да се довърши процеса в полемика и на политическо и на експертно равнище дружно с тези страни, които имат някакви запаси.

По думите му са направени съответни проекти за дейности сред министерствата на вътрешните работи на двете страни, на гранична полиция, на политическо равнище и ще се работи, тъй че процесът да бъде приключен позитивно.

Втората тематика е  обвързвана с превоза, изясни Денков.  „ От години обсъждаме втори мост край Русе-Гюргево, защото това е извънредно значимо направление, което непосредствено свързва България с Букурещ. Това направление доби ново значение със започването на войната в Украйна, защото то е част от логистичното ръководство за подготовка на защита на източния фланг на НАТО и по тази причина ние имаме всички учредения дружно да ускорим процеса за обмисляне, планиране на този мост във допустимо най-кратки периоди “, добави министър председателят.

Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР