Днес не партиите, а институциите трябва да дадем отговор -

...
Днес не партиите, а институциите трябва да дадем отговор -
Коментари Харесай

Нинова: БСП е против оръжия за Украйна и няма да подкрепи покупката на нови изтребители

" Днес не партиите, а институциите би трябвало да дадем отговор - можем ли да се оправим с рецесиите. Това е институционален въпрос, а не толкоз тяснопартиен. Можем ", стартира речта си Корнелия Нинова и акцентира, че това ще стане, в случай че всяка от управляващите поеме своята отговорност " да осигурим на България небосвод за развиване, а на българския народ - сигурност и благоденствие ", съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова при откриването на 48-ото Народно заседание. Според нея ще могат да се оправят с рецесиите, в случай че всяка власт поеме своята отговорност и работят във взаимоотношение, а не във война между тях.

Тя означи, че има редки дни в политическия живот на България като днешния, в които се събират на едно място представители на законодателната, изпълнителната, правосъдната власт, религиозната, научната общественост, синдикатите и работодателите.

Отговорността на народните представители е най-голяма и е доста значимо по какъв начин ще наредим цели пред страната, уточни Нинова. Тя означи, че за Българска социалистическа партия би трябвало да се решат четири значими неща - благосъстоянието на българския народ, финансовата непоклатимост и развиването на стопанската система, безкомпромисната битка с корупцията и гарантирането на мир за българския народ и отбрана на неговото достолепие.

Тя изреди позициите на социалистите по главните въпроси, които стоят пред страната.

Българска социалистическа партия предлага повсеместен обществен пакет, сподели соцлидерката. По думите й това би трябвало да е освен антикризисна стъпка, а дълготрайна цел.

" Изправени пред каскада от рецесии за нас от " Българска социалистическа партия за България " би трябвало да решим 4 значими неща - благосъстоянието на народа, битка с корупцита, развиване на стопанската система и гарантиране на мира.

Нинова изреди за какви ограничения от Българска социалистическа партия упорстват да бъдат въведени - таван на цените, две цени на енергийно бедните, нарастване на минималната работна заплата на 850 лв., необлагаем най-малко, майчинството да бъде равно на минималната работна заплата, преизчисляване на пенсиите. Соцлидерката посочи, че увлечени в рецесиите, политиците са загърбили образованието, културата и опазването на здравето. И изреди предизборните обещания на Българска социалистическа партия в тази сфера.

Нинова повтори и позициите на партията във връзка войната в Украйна и акцентира, че е срещу изпращането на военна помощ.

" Външната политика стана извънредно значима тематика в нашите връзки. Много пъти се повтаряше думата война, а доста рядко думата мир ", сподели Нинова и подсети позицията на Българска социалистическа партия, че даването на оръжия за Украйна е замесване във война. " Ние сме срещу ", отсече соцлидерката и отхвърли обвиняванията, че е било изнасяно оръжие за Украйна, до момента в който беше в ръководството дружно с Политическа партия и Демократична България.

" Времето май потвърждава противоположното. Ние бяхме коректив в държавното управление по доста въпроси и този беше един от тях ", сподели Нинова за военната помощ за Киев.

Соцлидерката разгласи още, че Българска социалистическа партия няма да поддържа предлагането на служебното държавно управление за пазаруване на нови изтребители, тъй като парите са нужни за обществена политика.

По мотив въвеждането на еврото с влизане в Еврозоната Нинова заяви, че ще насочат покана още през днешния ден към шефа на Българска народна банка, зае да бъде изслушан в Народното събрание.

Социалистите предизвикват и декларация на Народното събрание, с която Народно събрание да осъди езика на омразата в Северна Македония и нагнетяването на напрежение от последните дни към имената на наште културни центрове в западната ни съседка.

Нинова разгласи още, че левицата внася промени в Наказателния кодекс и в Наказателно-процесуален кодекс в отпор на войната по пътищата - да няма условни присъди, а единствено ефикасни присъди с лишаване на шофьорски книжки.

И приключи с откъс на президента Румен Радев от 12 септември 2020: " Сега желая тези от властта с цялостните чекмеджета да поканят тези с празните чекмеджета да водят разговор ". Това тя направи в декларацията си от името на парламентарната група на откриването на 48-ия парламент. И му опонира: " Е, няма по какъв начин да стане ", като се обърна към президента в пленарната зала. Нинова уточни, че в Българска социалистическа партия по тематиката са " поредни от 6 години и в името на справедливостта и битката със задкулисието оставаме поредни ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР