Днес НАСА трябва да разкрие имената на астронавтите - трима

...
Днес НАСА трябва да разкрие имената на астронавтите - трима
Коментари Харесай

НАСА ще обяви екипажа за полета около Луната през 2024 г.

Днес НАСА би трябвало да разкрие имената на астронавтите - трима американци и един канадец - които ще летят към Луната през идната година, което е въведения към завръщането на хора на лунната повърхнина за първи път от половин век, съобщи Агенция Франс Прес.

Мисията, наречена " Артемида II ", е планувана за ноември 2024 година, като четиричленният екипаж ще обиколи Луната, само че няма да кацне на нея.

Като част от програмата " Артемида " НАСА има за цел да изпрати астронавти на Луната през 2025 година - повече от пет десетилетия след приключването на историческите задачи " Аполо " през 1972 година



Освен че ще изпрати първата жена и първия цветнокож на Луната, американската галактическа организация се надява да откри трайно човешко наличие на лунната повърхнина и вероятно да стартира подготовка за пътешестване до Марс.



Десетдневната задача на " Артемида II " ще тества мощната ракета на НАСА Space Launch System, както и системите за поддържане на живота на борда на галактическия транспортен съд " Орион ".

Първата задача " Артемида " завърши през декември 2022 година, като капсулата " Орион " без екипаж се завърна наред на Земята след 25-дневно пътешестване към Луната.

По време на пътуването към спътника на Земята и назад " Орион " измина над 1,6 милиона километра и се отдалечи от Земята повече от всеки предходен населен галактически транспортен съд.



Снимки: БГНЕС


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР