Днес направиха първа копка на строежа на магистралата Русе -

...
Днес направиха първа копка на строежа на магистралата Русе -
Коментари Харесай

Направиха първа копка на магистралата Русе - Велико Търново

Днес направиха първа копка на градежа на автомагистралата Русе - Велико Търново. Дължината й ще бъде съвсем 133 километра, а строителството ще стартира от средата, в региона на Бяла, където постоянно стават тежки произшествия по настоящето трасе.
Прочетете още
Живеещите в региона над 20 година чакат този пътен план да стартира. Първата копка се прави на към 1,5 км от кръговото кръстовище при гр. Бяла, покрай Ценово. Това е така наречен обход на Бяла, първото трасе е с дължина 8 км. За него са завършили всички отчуждителни продецури, издадени са разрешителни.

Строежът на автомагистралата е разграничен на три лота. Вторият ще бъде от Русе до обхода на гр. Бяла. Регионалният министър Андрей Цеков съобщи, че се чака от април 2024 година да бъде оповестена и поръчката за последния трети лот от Бяла до Велико Търново. Общият период, през който се чака да бъде приключено строителството с всички подходи е 5 години. Осигурено е държавно финансиране за част от строителството на автомагистралата, а останалата част ще се търси и по план „ Транспортна съгласуваност ”. На символичната първа копка участва и министър председателят Николай Денков.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР