Днес над Западна и Централна България ще бъде облачно и

...
Днес над Западна и Централна България ще бъде облачно и
Коментари Харесай

Синоптик предупреди за лошо време днес - ето къде ще вали най-много

Днес над Западна и Централна България ще бъде облачно и дъждовно. На места в Югозападна България количествата на дъжда ще са обилни. В Източна България преваляванията ще са на малко места, ще има краткотрайни разкъсвания на облачността и ще бъде по-топло.

Вятърът ще е слаб до сдържан, най-вече от северната четвърт. Максималните температури ще бъдат от 5-6° тук-там в западните, до 19-20° в източните региони.

Атмосферното налягане в утринните часове е малко по-ниско от междинното за месеца и денем ще се намалява. Това заяви дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често забележителна. Ще бъде съвсем без дъжд. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максимални температури сред 12° и 16°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде облачно и ще вали сняг, в Родопите дъжд и сняг. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи и краткотрайно мощен юг-югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 5°, на 2000 метра – към 0°.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР