Днес над цялата страна ще преобладава облачно време. След обяд

...
Днес над цялата страна ще преобладава облачно време. След обяд
Коментари Харесай

Ще преобладава облачно време. Къде ще вали?

Днес над цялата страна ще доминира облачно време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици, в Югозападна България ще са интензивни и обилни по количество. Ще има условия за градушки. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще бъдат сред 5° и 10°, оптималните - сред 17° и 22°. В София минималната ще е към 7°, оптималната - към 17°, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието облачността ще е забележителна. След обяд основно в южните региони ще има превалявания от дъжд. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Ще е хладно с оптимални температури: 13°-15°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от дъжд, по най-високите елементи - от сняг, тук-там в масивите от Западна България ще са интензивни, обилни по количества и с гръмотевици. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра към 9°, на 2000 метра - към 3°, съобщи Българска телеграфна агенция.

В четвъртък въздушната маса над страната ще се задържи неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Главно в Югозападна и Източна България са вероятни локално интензивни и обилни по количество превалявания и градушки. Вятърът ще е слаб, изменчив по посока. Дневните температури още малко ще се намалят и оптималните ще са сред 15° и 20°. В петък след обяд тук-там в Западна и Централна България, повече в планините, още веднъж ще превали и прегърми. В източните региони ще духа сдържан североизточен вятър, облачността ще е променлива, без превалявания. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 18° и 23°.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР