Днес над страната ще бъде предимно слънчево. След обяд от

...
Днес над страната ще бъде предимно слънчево. След обяд от
Коментари Харесай

Времето ще остане слънчево, с температури до 23 градуса

Днес над страната ще бъде най-вече слънчево. След обяд от югозапад облачността ще стартира да се усилва, само че ще се задържи без превалявания. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще са сред 18° и 23°. Това заяви дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
На Черноморието ще бъде най-вече слънчево, с повече ниска облачност в утринните и вечерните часове. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са сред 10° и 13°. Температурата на морската вода е 9-11°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Над планините ще бъде най-вече слънчево. Около обяд от югозапад ще стартира нарастване на облачността, което до вечерта ще обхване Рило-Родопския масив, само че превалявания са малко евентуални. Ще духа слаб до сдържан южен вятър.
Температурите ще се покачат и оптималната на височина 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра – към 4°. Атмосферното налягане ще се намали и ще се приближи до междинното за месеца.
През почивните дни вятърът ще остане от изток-югоизток, краткотрайно ще се усили, в нощните часове ще отслабва и стихва. Облачността ще бъде раздрана, в събота, 6 април, от югозапад ще се усилва и в неделя, 7 април, над по-голямата част от страната ще бъде най-вече забележителна. По-късно денем в събота в югозападните региони, а в неделя тук-там в югозападната половина от страната, ще превали временен дъжд.
Минималните температури ще са най-вече сред 1 и 6 градуса, оптималните - сред 18 и 23 градуса, по-ниски ще са температурите в събота по Черноморието.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР