Днес над Северна България ще е предимно слънчево. Над Южна

...
Днес над Северна България ще е предимно слънчево. Над Южна
Коментари Харесай

Топло за сезона в близките дни

Днес над Северна България ще е най-вече слънчево. Над Южна България облачността ще е променлива, по-значителна над Рило-Родопската област, където едва ще превали. Ще духа слаб, в Дунавската низина и източните региони до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 19° и 24°.

По Черноморието ще доминира слънчево време. Ще духа до сдържан вятър от северозапад. Максималните температури и на въздуха, и морската вода – от 19° до 21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще доминира слънчево време с по-значителни нараствания на облачността над масивите от Южна България, само че единствено на обособени места в Рило-Родопската област кратковременно ще превали. Ще духа сдържан, по билата - краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 13°, на 2000 метра – към 6°.

През нощта ще доминира ясно и съвсем безшумно време. Минималните температури ще са сред 4° и 9°, на морския бряг - от 12°до 16°. Утре ще бъде слънчево. По-значителна ниска облачност ще има тук-там в Източна България в часовете към обяд. Ще се появи слаб изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще са най-вече сред 19° и 24°.

През почивните дни ще доминира слънчево време. По-значителна, най-вече ниска облачност, ще има над Източна България. Ще духа слаб до сдържан изток-югоизточен вятър. Сутрешните температури ще са сред 5° и 10°, дневните - най-вече сред 18° и 23°.

В началото на идната седмица ще е съвсем безшумно, с краткотрайни нараствания на облачността и над Западна България, само че единствено на обособени места в планинските региони на Югозападна България ще превали едва. Повишава се вероятността за утринни мъгли и ниска облачност в низините. Температурите - съвсем без смяна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР