Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време.

...
Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време.
Коментари Харесай

Времето днес: Слънчево, но на места с много силен вятър

Днес над по-голямата част от страната ще доминира слънчево време . Само над североизточните региони облачността ще е по-често забележителна и на обособени места там ще превали дъжд . Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 16° и 21° , за София – към 16° . Атмосферното налягане е близо до междинното за месеца. През деня едва ще се намали и ще бъде малко по-ниско от междинното, предвиждат от.

В планините ще доминира слънчево време . Преди обяд по високите елементи към момента ще има променлива облачност . Ще продължи да духа мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 11° , на 2000 метра – към 6° .

Над Черноморието преди обяд облачността ще бъде променлива , по-често забележителна над северния сектор, където на обособени места ще превали дъжд . След обяд ще доминира слънчево време . Ще продължи да духа сдържан, а по северното крайбрежие и краткотрайно плевел вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 16° и 21° . Температурата на морската вода е 21°-23° . Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала .

За областите Добрич и Варна е разгласен оранжев код за мощен вятър , а за Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра, Разград, Шумен, Търговище, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пловдив, Пазарджик, Ловеч, Габрово – в действие е жълт код за мощен вятър.

Слънцето в София изгрява в 07:24 ч. и залязва в 19:07 ч. Продължителност на деня: 11:43 ч. Луната в София изгрява в 05:54 ч. и залязва в 18:40 ч. Фаза на Луната : един ден преди новолуние.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР