Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време.

...
Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време.
Коментари Харесай

Слънчев петък в по-голямата част от страната

Днес над по-голямата част от страната ще доминира слънчево време.

Ще е съвсем безшумно и тук-там в низините и котловините ще има мъгла или ниска облачност, които по поречието на Дунав и тук-там в източните региони ще се задържат съвсем през целия ден. Там температурите ще останат по- ниски – към 7°-8°. В останалата част от страната оптималните температури ще са сред 10° и 15°, за София – към 12°.

В планините ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 10°, на 2000 метра – към 3°.

През идващото денонощие в равнините и низините ще бъде с мъгли или ниска облачност. След обяд в Източна България ще се появи слаб югоизточен вятър и облачността и мъглите там краткотрайно ще се разсеят. В планинските региони денем ще бъде най-вече слънчево. Минимални температури, в множеството региони, сред минус 1° и 4°, по морския бряг сред 8° и 10°, оптимални, най-вече сред 7° и 12°. В София минимална към минус 1°, оптималната към 11°.

В неделя облачността над цялата страна ще се усили, само че ще се задържи без превалявания. На места в низините и котловините ще остане мъгливо. Вятърът ще е слаб, в източните региони до сдържан от югозапад. Минималните температури ще са най-вече сред 2° и 7°, а оптималните от 4°-5° в регионите с трайна мъгла до 13°-14° тук-там в Източна България. В понеделник с увеличаване напразно от северозапад ще нахлуе леден въздух. Ще има и превалявания, изначало в западните региони, а до края на деня в цялата страна. С понижението на температурите, във високите полета в Западна България, Предбалкана и Лудогорието дъждът ще премине в сняг. Във вторник към момента тук-там, основно в Северна България, ще превалява сняг, само че до края на деня преваляванията ще спрат, а облачността ще се раздира. Вятърът ще отслабне. В сряда ще има по-значителни разкъсвания и понижения на облачността. Минималните температури в цялата страна ще са негативни, а дневните ще се покачат с 2-3 градуса.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР