Днес над по-голямата част от страната облачността ще е значителна.

...
Днес над по-голямата част от страната облачността ще е значителна.
Коментари Харесай

Заоблачаване, довечера на юг и изток със слаби валежи


Днес над по-голямата част от страната облачността ще е забележителна. До вечерта слаби превалявания ще има тук-там в Южна и Източна България, а без превалявания ще се задържи в Северозападна България и по поречието на Дунав, където ще има по-значителни разкъсвания на облачността. Постепенно денем вятърът ще се ориентира от североизток и до вечерта ще се усили, изключително в Източна България. Максималните температури ще бъдат сред 19 и 24 градуса, за София – към 19.

Атмосферното налягане денем ще продължи да се намалява и ще бъде малко по-ниско от междинното за септември, вечерта още веднъж ще стартира да се покачва.

Над планините облачността ще е забележителна и тук-там ще превалява слаб дъжд. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад, в ниските елементи – от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра към 14 градуса, на 2000 метра – към 7.

Над Черноморието ще доминира облачно време и тук-там ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от североизток и до вечерта ще се усили. Максималните температури на въздуха и морската вода ще са 21-22 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала с наклонност на увеличаване след обяд и вечерта.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР