Днес над Пловдив времето ще остане предимно облачно. На отделни

...
Днес над Пловдив времето ще остане предимно облачно. На отделни
Коментари Харесай

Облачно и студено време под тепетата днес

Днес над Пловдив времето ще остане най-вече облачно. На обособени места сутринта е допустимо да се образуват леки мъгли. Минималните температури в утринните часове ще бъдат към 5-6 градуса. Следобед температурите ще доближат до 10-11 градуса. Ветровете денем ще бъдат със скорост 10-15 км./ч като последователно ще отслабват. Не се чакат превалявания.

Днес над страната ще остане най-вече облачно, само че ще е съвсем без превалявания. В утринните часове, тук-там основно в западните и централните региони, където вятърът краткотрайно ще стихне има условия за понижена видимост. След обяд изначало над Югозападна България, а до вечерта и в останалата част от страната, облачността ще се раздира и понижава. Ще духа слаб, в източните региони сдържан североизточен вятър. Преобладаващите минимални температури ще са от 2° до 7°, оптималните - сред 7° и 12°. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и едва ще се намали.

Над планините до към обяд облачността ще е най-вече забележителна, само че единствено на обособени места ще преръми. Ще има и мъгли. След обяд над масивите в Югозападна България, а до вечерта и на изток облачността ще се раздира и понижава. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и ще е сдържан. Максималната температура на 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 3°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, само че ще е съвсем без превалявания. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 11°-12°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Сутринта вълнението на морето ще е 3-4 бала, след обяд ще отслабва.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР