Днес над България ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен,

...
Днес над България ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен,
Коментари Харесай

ЗАТОПЛЯ СЕ! Слънчево време в цялата страна - валежите ще спрат, температурите ще достигнат до 14 градуса

Днес над България ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан, по северните скатове на планините - краткотрайно мощен югозападен вятър, и с него дневните температури ще се покачат, оптималните ще са сред 9° и 14°. Привечер и през нощта против петък от запад облачността ще стартира да се усилва, само че към момента ще е съвсем без превалявания. Атмосферното налягане ще се намалява и ще бъде по-ниско от междинното за месеца. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

По Черноморието ще остане прохладно с сдържан и краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Ще бъде най-вече слънчево. Максимални температури на въздуха: 13°-15°. Температурата на морската вода е 12°-14°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
свързани новини40022на 28.11.2021
Над планините ще доминира слънчево време. Привечер от запад облачността ще се усилва, само че ще е съвсем без превалявания. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - мощен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 6°, на 2000 метра - към 0.

През идващите дни времето ще остане много динамично, с чести превалявания и промени в температурите. В петък нарастването на облачността ще продължи и до вечерта ще обхване цялата страна. По-късно денем от запад ще завали дъжд. Вятърът от югозапад в Източна България и в Предбалкана ще се усили още и температурите ще са високи за началото на декември: утринните там ще надвишават 10°, а дневните в източната половина от страната ще доближават 16°-17°. След обяд в Северозападна България вятърът ще се смени със северозападен и ще стартира бързо и внезапно намаляване на температурите. През нощта против събота с сдържан север-северозападен, а в събота със север-североизточен вятър, захлаждането ще обхване по-голямата част от страната. Ще има превалявания от дъжд, във високите котловинни полета в Западна и на доста места в Северна България дъждът ще премине в сняг; има нараснала възможност за формиране на снежна завивка в планинските региони. До вечерта вятърът ще отслабне, в източните региони ще се задържи от североизток, преваляванията ще спрат, от запад и облачността ще се раздра. В неделя сутринта още веднъж ще е много студено. През деня вятърът ще придобие южна съставния елемент и дневните температури едва ще се покачат. Облачността над по-голямата част от страната ще е най-вече забележителна, само че единствено на обособени места ще превали дъжд.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР