Днес, над 300 души в Община Левски празнуват имен денНа

...
Днес, над 300 души в Община Левски празнуват имен денНа
Коментари Харесай

Архангелов ден е

Днес, над 300 души в Община Левски честват имен ден
На 8 ноември църквата почитат светите ангели и техния лидер – св. Архангел Михаил, който стои до Божия трон и чието име значи „ Кой е като Бога “. Архангел Михаил символизира тържеството на положителното, светлината и справедливостта и е уважаван като бранител на вярата, на онеправданите и страдащите, герой против ересите и всяко зло. Затова и постоянно по иконите е изобразяван с огнен меч в ръката или с копие, поразяващо дявола.
Имен ден честват: Ангел, Ангелина, Лина, Михаил, Михайлина, Михаела, Мила, Милена, Рангел, Рафаил, Гавраил, Гаврил, Серафим, Райко, Рая, Радко, Райна, Радослав, Рада, Радостин, Радивой, Емилия, Емил, Райка, Райчин, Рачо, Пламен, Пламена, Огнян, Огняна, Милко, Милка, Михо, Геле, Ханка.
На 8 ноември честват и чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които по закон и по предопределение имат предоставени функционалности за запазване на държавността в страната, отбрана спокойствието и сигурността на жителите, публичния ред, противопоставяне на престъпността, защита на държавната граница. Честването е въведено през 1924 година по предложение на софийския градоначалник. За установяване на светеца – патрон на полицията е потърсена консултация от Светия Синод и след разискване е определен Св. Архангел Михаил – лидер на небесното войнство.
Честит празник на всички празнуващи!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР