Днес, на церемонията по откриването на летище Брашов-Гимбав в централна

...
Днес, на церемонията по откриването на летище Брашов-Гимбав в централна
Коментари Харесай

Румъния откри ново международно летище

Днес, на церемонията по откриването на летище Брашов-Гимбав в централна Румъния, националната самолетна компания ТАРОМ извърши първото кацане на пистата, заяви " Аджерпрес ".

Събитието бе посетено от ръководителя на Сената Николае Чука, ръководителя на Окръжния съвет на Брашов Адриан Вещя, препоръчан за министър на развиването в новото държавно управление, министърът на превоза Сорин Гриндяну и други публични лица.

Летището е извънредно съвременно и е първото в Югоизточна Европа, в което виртуална контролна кула се употребява за наблюдаване и ръководство на трафика, отбелязва Аджерпрес.

Адриан Вещя показа във своя профил във Facebook насладата си от откриването на летището, което е построено от нулата от локалната администрация. Той дефинира събитието като историческо за Румъния и региона.

От своя страна, министърът на превоза Сорин Гриндяну изрази убеждението си, че летището в Брашов ще има задоволително трафик, с цел да се трансформира в печеливш план.

Той акцентира, че летищата, ръководени от локалните органи, имат за цел да реализират доходност, като се борят за трафик и триумф, и по този метод не зависят от политически фактори.

На формалното разкриване на летището, аероплан на ТАРОМ, измежду пасажерите на който бяха ръководителят на Сената Николае Чука, министърът на превоза Сорин Гриндяну и посланиците на Англия и Франция в Букурещ, кацна в 8:10 часа тази заран, съобщи Българска телеграфна агенция.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР