Днес на извънреден брифинг в община Пловдив Здравко Димитров обяви,

...
Днес на извънреден брифинг в община Пловдив Здравко Димитров обяви,
Коментари Харесай

Здравко Димитров остава кмет на Пловдив, но напуска ГЕРБ

Днес на ексклузивен брифинг в община Пловдив Здравко Димитров разгласи, че няма да подаде оставка като кмет на града, само че напуща партия ГЕРБ. Димитров посочи, че напуща градската организация на ГЕРБ, която е ръководена от някогашния кмет Иван Тотев.

“Нямам право да си подам оставката като кмет, тъй като съм определен от пловдивчани и имаме да изпълняваме планове за 500 милиона лв. ”, съобщи Димитров.

Кметът няма да желае и оставката на заместника си Пламен Райчев, както изиска през уикенда водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Димитров изиска обаче цялостна бистрота от общинските съветници и от почитателите за парите за стадионите. Те би трябвало да бъдат приключени, безапелационен е пловдивският кмет и посочи, че това ще се взема решение на срещите му с почитателите.

Здравко Димитров прикани Иван Тотев, който към този момент се среща с почитателите, да помогне казусът със стадионите да се реши. Кметът изясни, че общината няма да дава повече пари за стадионите, защото има доста значими инфраструктурни планове, по които се работи.

Кметът на Пловдив сподели, че не е бил на срещата с Борисов в Пловдив в събота, защото не е бил поканен. “Не съм се карал с Бойко Борисов, той ми беше началник ”, акцентира пловдивският кмет.

“Сигурен съм, че съм прав. Заблудили са Борисов за панаира ”, съобщи Здравко Димитров. На въпрос кой го е заблудил означи: “Тотев, Тотев го е заблудил. ”

Димитров означи още, че ще мисли дали и по какъв начин да се кандидатира на идните избори.

Припомняме, че в събота водачът на ГЕРБ Бойко Борисов изиска оставката на Здравко Димитров, обвинявайки го, че кметът е забъркал бакии с построяването на стадионите на двата пловдивски футболни тима – “Локомотив ” и “Ботев ”, и е настроил почитателите им против локалната власт. Борисов изиска Димитров да освободи поста неотложно, както и неговият заместител по строителство Пламен Райчев.

В следващо изказване още същия ден, Здравко Димитров съобщи, че е определен от пловдивчани, а не е назначаван, с цел да му се желае оставка, и акцентира, че има доста планове за дотъкмяване, а зам.-кметът Пламен Райчев сподели, че неговата оставка зависи от Димитров, който му е шеф.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР