Днес на граждански протест излязоха жители на Враца в защита

...
Днес на граждански протест излязоха жители на Враца в защита
Коментари Харесай

Жители на Враца излязоха на протест в защита на местната болница

Днес на цивилен митинг излязоха поданици на Враца в отбрана на Врачанската болница. Недоволните желаеха оставката на настоящия шеф на здравното заведение с аргумента, че той не може да реши десетгодишния проблем със съществуването на конкурентни лечебници в един двор с многопрофилната болница.

Враца

На митинга пристигнаха както съперници, по този начин и поддръжници на настоящето управление на болничното заведение. Според част от протестиращите болничното заведение е на загуба, тъй като в двора ѝ работи друга конструкция със същите отделения. Това беше и мотив столичната прокуратура да повдигне обвиняване на някогашен заместител министър на опазването на здравето, чието позволение за частната болница ощетило държавната с 12 милиона лв..
Искрен Дилов: Ние сме против тия, които посредством нелоялна конкуренция източват болничното заведение, против тях имаме срещу. Възможно е настоящето управление да не е подписало тези контракти, само че при изискване, че той не може да се оправи с това, е по мъжки да се даде оставката и да пристигна различен, който може.
 Маруся Панчева: Защото желаеме да има болница, която да ни посреща, когато имаме потребност от нея. Ние, съзнателните данъкоплатци, които гоним датата 25, с цел да си платим здравните вноски. Застрашена е болничното заведение, щом няма кардиологично поделение, без кардиология накъде, бе хора?
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР