Днес много хора страдат от безсъние. То може да е

...
Днес много хора страдат от безсъние. То може да е
Коментари Харесай

Мъчи ви безсъние? Ето какви са причините за това

Днес доста хора страдат от бодърствуване. То може да е епизодично или хронично, което е извънредно нездравословно. Можете да се справите сами с този проблем в началните стадии, само че би трябвало да знаете какви са аргументите за него.
1. Стрес и нервни разстройства
Често нервното разстройство е съпроводено от меланхолия и е извънредно мъчно да се реши казусът. Тук ще помогне единствено експерт и вярно подбрано лекуване. Премахнете източниците на стрес. Преди лягане вземете релаксираща вана с етерично масло. Проветрете стаята. Трябва да ви е комфортно. Отстранете всички източници на светлина, в това число зарядни устройства.
2. Твърде доста кофеин
Кафето е отлично, само че в случай че имате проблеми със съня, пийте го единствено заран. Премахнете от вечерното меню всички артикули, които съдържат кофеин: мощен чай, кока-кола, какао, шоколад, енергийни питиета.
3. Грешна диета
Храненето въздейства директно върху всички процеси в тялото и върху качеството на съня. Ако сте привикнали да се храните преди лягане, несъмнено би трябвало да се отървете от този табиет. Преди да си легнете, можете да изпиете чаша топло мляко. Последният път, когато би трябвало да се храните, е 3 часа преди лягане.
4. Пушене
Никотинът също е енергиен стимулант и може да бъде толкоз мощен, колкото кофеинът. Не пушете 3 часа преди лягане.
5. Алкохол
Не се заблуждавайте, че малко количество алкохол е безвредна доза, която ви оказва помощ да заспите бързо. Опитайте се да не консумирате алкохол преди лягане.
 5 съвета за справяне с безсънието 5 съвета за справяне с безсънието
Понякога, хората имат проблеми със съня по разнообразни аргументи - паника, безпокойствие, нарушен режим на лягане, неспокойствие. Тези 5 съвета щ...
6. Нямате отмора денем
Съвременният човек има толкоз доста отговорности денем. Опитайте се да намерите 10-15 минути за себе си, с цел да се отпуснете денем. Ако отидете на фитнес, завършете своите тренировки не по-късно от 21:00. Разходете се преди лягане.
7. Кошмари
Много постоянно натрапчивите кошмари са причина за безсънието. Подсъзнателно се страхувате да се потопите в различен призрачен сън, тъй че просто не можете да заспите. Освободете мозъка от многото мисли.
8. Ритъмът ви на сън е нарушен
 5 неща, които оказват помощ против безсънието 5 неща, които оказват помощ против безсънието
Много хора страдат от бодърствуване и нощите им се костват безпределно дълги. Има няколко неща, които могат да вършат, с цел да съкратят времето за...
Човек може да не спи през целия ден, по-късно да заспи за 1-2 часа, графикът е чудноват, само че вероятен, само че единствено в доста къс период. Не забравяйте, че е най-добре да спите 8 часа. Лягайте едновременно, последователно тялото ще престане да се съпротивлява и проблемите със съня ще изчезнат.
9. Поток на информация
Информацията заобикаля актуалния човек на всички места. Вечер премахнете от себе си източника на „ вести “. Опитайте се да се отпуснете, да се успокоите.
10. Неудобно място за спане
Може да не спите добре поради неловко легло, спално долни дрехи, възглавници. Всичко това постоянно предизвиква дискомфорт.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР