Днес минус 16 - минус 17 градуса ще е най-ниската

...
Днес минус 16 - минус 17 градуса ще е най-ниската
Коментари Харесай

Синоптик вещае много студ този месец и снежни преспи утре на някои места

Днес минус 16 - минус 17 градуса ще е най-ниската температура и то в Кнежа. Очакват ни захлаждания през идните дни. Едното стартира в неделя и ще продължи през понеделник. След това ще има още едно. След токова захлаждане се обяснява времето, само че се следи едно нощно изстиване и надлежно ниски температури. Това съобщи в ефира на " Събуди се " синоптикът Анастасия Стойчева от Национален институт по метеорология и хидрология.

" Студената вълна ще се задържи до вторник. Тогава времето ще се обясни. Температурите обаче ще са много по-ниски от климатичните правила ", сподели още тя.   

" Още в неделя идват нови превалявания от северозапад. Температурите ще са ниски и ще завали сняг. Първо ще е в северозападните региони. Валежите ще са основно в Северна България. Количествата още веднъж няма да са доста обилни. Съществени превалявания се чакат в централния предбалкан и в централната част на Дунавската низина ", съобщи синоптичката. 

" През няколко дни следват ситуации, през които ще имаме превалявания. Към края на идната седмица има индикация за по-съществени превалявания, само че следва да забележим какво тъкмо ще се случи ", добави тя.   

" С вятър тези дни ще е времето. Януари е много динамичен и тази година. Валежите през този месец ще са към и под нормата. Просто един характерен януари ", съобщи Стойчева. " Абе, малко се поразглезихме. Вече одобряваме минус 10 градуса за бедствия ", отвърна й Мира Иванова.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР