Днес Министерския съвет прие различни решения, едното от които е

...
Днес Министерския съвет прие различни решения, едното от които е
Коментари Харесай

Започна чистката в администрацията - прекратени са договорите на всички пенсионери в МТС

Днес Министерския съвет одобри разнообразни решения, едното от които е обвързвано със съкращения в администрацията. Министерството на превоза и известията (МТС) приключва договорите на пенсионерите в централната администрация и второстепенните разпоредители с бюджет към МТС.

Чистката визира всички чиновници по служебно и трудово правно отношение, които са придобили право на пенсия за застрахователен стаж и възраст към 1 декември 2021 година, както и тези, които към този момент са пенсионери, само че досега не престават да работят.

Асен Василев удостовери за огромната чистка на 30 000 служители и призна защо ще бъдат употребявани заплатите им

При пенсионирането си чиновниците ще получат компенсации според от насъбрания стаж в МТС. За задачата държавното управление утвърди спомагателни разноски по бюджета на МТС за 2021 година в размер на 1 241 806 лева Средствата ще са за сметка на преструктуриране на разноски и/или прехвърляния по централния бюджет за 2021 година

След преустановяване на правните отношения със чиновниците ще бъдат подхванати дейности по усъвършенстване на структурите и състава на Министерството.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР