Днес министърът на образованието и науката професор Галин Цоков изненадващо

...
Днес министърът на образованието и науката професор Галин Цоков изненадващо
Коментари Харесай

Цоков проверява обиждала ли е учителка деца в Оряхово

Днес министърът на образованието и науката професор Галин Цоков изненадващо посети учебно заведение в гр. Оряхово , откакто в медиите излезе запис с груби изрази на начален преподавател към деца. Това оповестиха от пресцентъра на МОН.

На срещата са участвали кметът на общината Росен Добрев и началникът на районното ръководство във Враца Лорета Колева.

" Това, което се чува в записа, е неприемливо и по тази причина незабавно разпоредих инспекция " , акцентира професор Цоков. По думите му обаче и дейностите на родителите не трябва да бъдат толерирани.

" Зная, че работата е доста сложна и от време на време прегаряте в желанието да постигате най-хубави резултати. В никакъв миг обаче не може да се прекрачва границата и да се отнасяте с неучтивост към децата ", обърна се той към учителите.

Министърът изясни, че психическа и професионална поддръжка постоянно може да бъде потърсена от МОН. Стартира и нова мярка за близо 100 хиляди лв. за предварителна защита на професионално прегаряне измежду учителите. Програмата за рехабилитация и профилактика на педагогическите експерти включва действия, свързани с превъзмогването на професионалния продължителен стрес на учителите.

" Важно е в този миг да приказваме освен за наказване, само че и за поддръжка ", добави министърът.

Видеонаблюдението ще бъде разширено в цялото учебно заведение. На срещата през днешния ден учителката насочи молба слагането на камери в нейната класна стая да бъде предпочитано, за да бъдат избегнати бъдещи подозрения.

Община Оряхово предложи психическа поддръжка за детето. Такава към този момент е била препоръчана и от учебното заведение , както и опцията ученикът да бъде изместен в друга паралелка. Родителите до този миг обаче отхвърлят.

Проверката на районното ръководство продължава, редом ограничения ще бъдат взети и на учебно равнище.
 МОН ревизира кои учебни заведения се оправят добре и кои не
МОН ревизира кои учебни заведения се оправят добре и кои не

Подготвя се нов стандарт за качеството на образованието, разгласи Галин Цоков
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР