Днес министър Атанас Славов е взел участие в Съвета Правосъдие

...
Днес министър Атанас Славов е взел участие в Съвета Правосъдие
Коментари Харесай

Министър Славов: Работим за включване на престъплението „агресия“ в Наказателния кодекс

Днес министър Атанас Славов е взел присъединяване в Съвета „ Правосъдие и вътрешни работи “ , който се е провел в Люксембург . В частта „ Правосъдие “ министрите са разискали законодателната самодейност за инструкция по отношение на производството по неплатежоспособност, като акцентът е бил уредбата на отменителните искове .

По време на изявлението си българският правосъден министър е показал, че по-подходящ е методът, даващ повече еластичност на националните законодателства , което се оказа и мнението на преобладаващата част на държавите-членки. Същевременно е налице потребност от хармонизация за развиване на свободното придвижване на капитали и за стабилно развиване на комерсиалните връзки в Съюза.

Следващата точка в дневния ред е било настоящото положение на нападателната война на Русия против Украйна . Държавите-членки отново показаха ясната си позиция за следствие, определяне и наказване на всяко закононарушение на територията на украинската страна . Министър Славов съобщи, че актуалното държавно управление на България ясно отстоява позицията си за оказване на помощ на Украйна – военна , само че и правна . Министърът акцентира, че в правосъдното ни министерство е с образувана работна група за промени в Наказателния кодекс, с които да се уреди закононарушението „ експанзия “, а Националният институт на правораздаването образова украински магистрати.

Част от дневния ред е било и съдействието със страните от Латинска Америка , както и изводи по отношение на цифровото овластяване и главните права.

По време на работния обяд правосъдният министър е показал напредъка на България по конституционните промени , признатия нов антикорупционен закон , както и останалите начинания на кабинета .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР