Днес минималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса,

...
Днес минималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса,
Коментари Харесай

Дъжд, сняг и виелици през почивните дни

Днес минималните температури ще бъдат сред 3 и 8 градуса, в София към 5°, а оптималните сред 12° и 17°, в София към 13°. В утринните часове тук-там в низините и котловините видимостта ще е понижена. Преди обяд облачността над страната ще е забележителна, а след обяд от запад-северозапад ще стартират превалявания от дъжд. Ще духа слаб, в Източна България сдържан запад-югозападен вятър.

По Черноморието облачността ще е променлива, след обяд по-често забележителна и тук-там по северното крайбрежие ще има превалявания от дъжд. Ще духа сдържан запад-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 13°-15°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността ще е забележителна. Ще има превалявания от дъжд, над към 1800 метра от сняг. Ще духа сдържан и мощен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 11°, на 2000 метра към 4°.

През нощта преваляванията ще обзет цялата страна. До сутринта в Предбалкана и високите полета в Западна България дъждът ще премине в сняг. В събота преваляванията ще продължат, ще са обилни по количество. От северозапад ще прониква по-студен въздух, температурите ще се намаляват и към 14 часа ще са от 1°-2° в северозападните до 14°-15° в крайните източни региони.

След обяд и вятърът ще се усилва. Със захлаждането до края на деня в съвсем цяла Западна и Централна България, както и в североизточните региони, ще вали сняг. Ще се образува снежна завивка, ще има условия за преспи и навявания.

През нощта против неделя вятърът ще се усили още, ще е мощен, в Североизточна България плевел от север-северозапад. Валежите ще продължат и в югоизточните региони дъждът ще премине в сняг. В неделя ще остане доста прохладно. Валежите от запад на изток последователно ще стопират, а по-късно и облачността ще се раздира. Студено време с негативни минимални температури и оптимални към нулата.

В понеделник вятърът ще отслабне. Ще има променлива облачност, а вероятността за превалявания е дребна. Минималните температури ще се намалят още, тук-там в котловините ще са до минус 7° - минус 8°, а дневните ще са с 3-4 градуса по-високи.

Във вторник със слаб в източните региони сдържан юг-югозападен вятър ще проникне по-топъл въздух и температурите ще се покачат. Облачността ще се усили, ще стартират превалявания от дъжд и сняг, ще има условия за поледици.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР