Днес максималните температури в повечето райони ще са от 27°

...
Днес максималните температури в повечето райони ще са от 27°
Коментари Харесай

Слънчево време днес, температурите тръгват нагоре

Днес оптималните температури в множеството региони ще са от 27° до 32°, в София – към 28°. Ще бъде най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността още веднъж в Югозападна България, само че единствено на изолирани места след обяд ще превали. Ще духа слаб, в източните елементи до сдържан североизточен вятър.



И по Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са към 26 - 27°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.



И над планините ще е най-вече слънчево. Временни нараствания на облачността ще има над Рило-Родопската област, само че единствено на изолирани места ще превали.



Ще духа слаб до сдържан североизточен, по най-високите елементи северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 23°, на 2000 метра - към 15°.



През почивните дни и при започване на новата седмица времето ще се задържи най-вече слънчево. В събота над югозападните региони ще се развие купесто-дъждовна облачност, тук-там ще превали временен дъжд, съпроводен от гръмотевици. В неделя по-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има в Източна България, само че вероятността за превалявания е дребна. Температурите постепенно ще се покачват.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР