Днес максималните температури слабо ще се повишат и ще са

...
Днес максималните температури слабо ще се повишат и ще са
Коментари Харесай

Опасно горещо време през почивните дни

Днес оптималните температури едва ще се покачат и ще са от 27° до 33°, по Черноморието - сред 24° и 27°. Ще духа слаб, в Източна България - сдържан вятър от изток-североизток. В следобедните часове ще доминира слънчево време, с дребна възможност за местни валежи.

През нощта ще бъде безоблачно и съвсем безшумно, а на следващия ден още веднъж ще доминира слънчево време. Ще духа слаб, в Югоизточна България - сдържан североизточен вятър. Максималните температури още ще се покачат и в множеството региони ще са сред 30° и 35°, в София - към 30°.

С все по-горещото и все по този начин съвсем безвалежно време в сряда регионите с екстремален риск, областите в алено, внезапно се усилват.

Слънчево ще се задържи и по Черноморието, само че малко по-прохладно с оптимални температури сред 25° и 28°. Ще духа слаб, по южното крайбрежие - сдържан североизточен вятър. Вълнението на морето ще остане към 2-3 бала, а температурата на морската вода е от 23 до 26°.

По-често слънчево ще бъде времето и в планините, с незначителна купеста облачност през втората половина на деня. Ще духа слаб до сдържан вятър с посока от североизток. Максималните температури в курортите ще са от 21° до 28°.

Времето в Европа. След рекордно високите температури на Британските острови и във Франция през днешния ден, на следващия ден там ще вали и значително ще захладнее, а горещата вълна ще обхване Пиринеите и страните от централните елементи от континента. Ще продължи покачването на температурите и на Балканите, по-съществено към момента в западните региони от полуострова.

И у нас, през идващите дни, ще бъде все по-горещо. Ще доминира слънчево време с дребна възможност за следобедни валежи, а в източните региони от страната и по Черноморието ще остане прохладно.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР