Днес максималните температури слабо ще се понижат и ще бъдат

...
Днес максималните температури слабо ще се понижат и ще бъдат
Коментари Харесай

Очакват ни силен вятър, гръмотевици и дъжд

Днес оптималните температури едва ще се намалят и ще бъдат сред 17 и 22 градуса, на морския бряг от 13° до 15°, само че вятърът ще основава чувство за още по-хладно от действителното време. На доста места в страната ще има превалявания от дъжд, съпроводени от гръмотевици. Има условия и за градушки.

Предупреждение за местни обилни количества остава в действие в пет области от Югозападна България. Облачно, тук-там с валежи, ще се задържи времето и през нощта. Минималните температури на следващия ден ще бъдат сред 6 и 11 градуса, в София към 7°. Ще духа слаб източен вятър.

И на следващия ден на доста места ще има превалявания, в Южна България и планинските региони краткотрайно интензивни и съпроводени от гръмотевици. Остават и изискванията за градушки. Ще бъде прохладно и още по-хладно, с оптимални температури сред 13 и 19 градуса.

Ветровито и с превалявания, съпроводени тук-там от гръмотевици, ще бъде и в планините. Сняг ще вали единствено по най-високите елементи.

Със снеговалежи ще бъде за следващ ден на Скандинавския полуостров, по-интензивни във Финландия. Ще вали и в западните региони от континента. Ще продължат преваляванията в южните елементи на Апенините и съвсем на всички места на Балканите.

В петък температурите у нас едва ще се покачат, а валежи ще има основно в южните и планинските региони.

През идващите три почивни дни ще бъде още по-топло, с доста слънчеви часове и възможност за местни валежи единствено в планините, а в понеделник и в Западна България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР