Днес максималните температури ще са между 26° и 32°, в

...
Днес максималните температури ще са между 26° и 32°, в
Коментари Харесай

Валежи на запад, слънце на изток и в последния ден от работната седмица

Днес оптималните температури ще са сред 26° и 32°, в София - към 25°. В Западна България ще има региони с превалявания и гръмотевици. Остават изискванията и за градушки. В източната половина от страната ще се задържи прохладно и слънчево и там заплахата от пораждане на пожари остава доста висока. В събота превалявания се чакат в цялата страна и регионите с най-високата степен на риск, екстремален, областите в алено, понижават.

Утре ще завали първо в Западна България, а по-късно и в останалата част от страната. На места преваляванията ще са интензивни и съпроводени от гръмотевици. В Източна България ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са сред 26° и 31°, в София - към 24°.

На морския бряг денят ще стартира със слънчево време, само че към и след обяд основно по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са от 27° до 30°. Температурата на морската вода е 25 - 26°. Вълнението на морето ще отслабне до 1 - 2 бала.

В планините ще доминира облачно време, на доста места с превалявания от дъжд. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад, в масивите от Източна България - от север. Температурите още ще се намалят и оптималните в курортите ще са от 17° на Алеко до 24° в Банско.

И на Балканите, още преди обяд западните региони, а след обяд - и на изток, ще има интензивни превалявания и гръмотевици. Почти без превалявания ще остане в южните и северните елементи от полуострова.

В неделя преди обяд, в Източна България ще има слънчеви часове. През втората половина на деня и там ще превали, само че по-интензивни и съпроводени от гръмотевици ще бъдат преваляванията основно в Западна и Централна България.

В понеделник ще вали на по-малко места в страната, с по-голяма възможност в централните и източните региони. През идващите дни времето ще е най-вече слънчево, а температурите още веднъж ще се покачват.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР