Днес максималните температури са между 12° и 17°, на морския

...
Днес максималните температури са между 12° и 17°, на морския
Коментари Харесай

Великденско: с дъжд и силен вятър идва топлото време

Днес оптималните температури са сред 12° и 17°, на морския бряг - към 10°. Вятърът е сдържан северозападен вятър.

След обяд облачността над Западна България краткотрайно ще се раздира, само че на доста места в останалата част от страната продължава да вали, предава Българска национална телевизия, цитирайки Национален институт по метеорология и хидрология.

През нощта ще остане прохладно, а в източната половина от страната ще продължи да вали. Минималните температури на следващия ден ще бъдат сред 5° и 10°, а оптималните - сред 13° и 18°, в източните региони и по Черноморието - от 10° до 15°. Ще има променлива облачност, по-значителна над Източна България и планинските региони, където ще продължи да превалява дъжд. Има условия и за гръмотевична активност.

Акцентът на следващия ден се реалокира върху вятъра. Ще бъде доста прохладно, с краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад и предизвестие за рискови пориви в западната половина от страната.

И в планините ще бъде прохладно, със мощен северозападен вятър. На доста места ще има превалявания от дъжд, като с предстоящото стопляне границата сред дъжд и сняг ще се качи до към 1700 метра надморска височина. Максималните температури в курортите на следващия ден ще бъдат от 0° до 5°.

През идващите дни следва значително стопляне. Ще има и доста слънчеви часове, само че и валежи - в петък следобяд в Западна България, а през нощта против събота и в останалата част от страната. Превалявания се чакат и в неделя.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР