Днес любимият ни Леонардо ди Каприо става на 46! Малко

...
Днес любимият ни Леонардо ди Каприо става на 46! Малко
Коментари Харесай

Един невероятен мъж на 46 - честит рожден ден на Леонардо ди Каприо!

Днес обичаният ни Леонардо ди Каприо става на 46!

Малко мъже в Холивуд имат такава неустоима харизма и толкоз огромен гений, потвърден с години на усилена работа. Леонардо е доказвал неведнъж, че е не просто красиво лице, а един доста образован човек, който има своя идея, бори се за вярванията си и желае да промени света.

 леонардо ди каприо Getty/Gulliver

Леонардо Вилхелм ди Каприо е роден през 1974 година В Лос Анджелис в фамилията на Джордж ди Каприо и Ирмалин Иденбиркин. Лео е само дете. Родителите му се развеждат, когато той е едвам на една годинка и майка му поема напълно грижата за израстването му.



Талантът на Лео като артист се вижда още в детските му години и макар сложното си детство, той стартира да се занимава точно с актьорство, като майка му го предизвиква и поддържа.

 леонардо ди каприо Getty

Леонардо прави мощни функции във филмите „ Баскетболни дневници “, „ Защо тъгува Гилбърт Грейп “ и „ Ромео и Жулиета “, само че същинската му популярност идва с основната роля във кино лентата „ Титаник “. Там си партнира с Кейт Уинслет и играе под вещото управление на режисьора Джеймс Камерън.

След кино лентата триумфът и славата се стоварват със смазваща мощ върху Лео. Той мъчно понася това, че е разгласен за секссимвол и още повече, че всички го възприемат като сантименталния му персонаж от „ Титаник “.

Въпреки че тази роля не му носи премия, по-късно Ди Каприо печели влиятелният Златен глобус за най-хубав артист в трагичен филм за превъплъщението си в "Авиаторът " (2004), както и Златен глобус за най-хубав артист в мюзикъл или комедия за ролята си на борсов медиатор във "Вълкът от Уолстрийт " (2013). През 2016 година Леонардо ди Каприо печели Оскар за най-хубава мъжка роля в "Завръщането ".

В свои изявленията той е споделял, че се е стараел да прави всичко допустимо, с цел да потвърди, че не е като нежния, влюбен и жертвоготовен емиграт Джак Доусън.

Това значи да скача от хубавица на хубавица и от връзка във връзка, като и до ден сегашен не е съумял да се обвърже трайно с никоя жена.

Със пристрастеността си към луди празненства до зори и залитането към алкохол и неразрешени субстнации, ди Каприо си извоюва имиджа на неприятно момче и никой в Холивуд повече не смее да го възприема като мирен и сантиментален добродушко.

 леонардо ди каприо Getty

Към днешна дата обаче Лео се е отдал на надалеч по-скромен живот, като интензивно се интересува от екополитика и запазване на околната среда. Редовно подарява средства за разнообразни акции, самичък се заема с организирането на благотворително събития и приканва необятната общност към превръщане на повече внимание за запазване на природата.

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР