Днес, Любен Иванов-Областен управител на област Видин и Милена Николова-

...
Днес, Любен Иванов-Областен управител на област Видин и Милена Николова-
Коментари Харесай

Областният управител на Видин и директорът на РИОСВ Монтата разкриха изнесен офис на инспекцията във Видин

Днес, Любен Иванов-Областен шеф на област Видин и Милена Николова- Директор на Регионалната ревизия по запазване на околната среда- Монтана, разкриха изнесен офис на инспекцията в гр. Видин, където ще работят двама специалисти.

След повече от 20г. се възвръща наличието на районния орган на Министерството на околната среда и водите в региона. По този метод ще се реализира по-ефективен надзор по запазване и отбрана на въздуха, водите и почвите, ръководство на отпадъците, запазване на биологичното многообразие и други Ще се улеснят жителите и компаниите при даване на административните услуги.

За последните две десетилетия това е първата държавна институция, която разкрива своя конструкция на територията на региона и е резултат на напъните в тази тенденция на Любен Иванов като регионален шеф.

Намаляване на безработицата е един от главните цели на Областния шеф Любен Иванов, който ще продължи да работи за откриване на нови работни места и обезпечаване на трайна претовареност на популацията в региона. Г-н Иванов, прецизира, че наклонността е изнесените работни места във Видин на Регионална инспекция за опазване на околната среда да преминат в регионална конструкция към Министерството и че се чака откриване и на други районни структури на централни ведомства.

През месец юни Любен Иванов назначи 15 индивида по Регионалната стратегия за претовареност 2022г. и едно лице по Националната стратегия “Помощ за пенсиониране “. В партньорство с 15 компании бяха наети още 34 лица.

Разработената от Областна администрация – Видин районна стратегия по претовареност 2022г., обезпечи претовареност на 554 безработни лица в региона, включително 91човека за община Видин. Програмата спомага за понижаване на безработицата, повишение качеството на работната мощ и превъзмогване на отрицателните трендове на пазара на труда в област Видин. Заетост получиха безработни лица от уязвимите групи, които са изправени пред риск от беднотия и обществена изолираност.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР