Днес лятното контранастъпление“, която преди това беше пролетно“, постепенно се

...
Днес лятното контранастъпление“, която преди това беше пролетно“, постепенно се
Коментари Харесай

„Пробивът при Работино“: Западът празнува победата на Украйна

Днес „ лятното контранастъпление “, която преди този момент беше „ пролетно “, последователно се трансформира в „ есенно “. За да оценим неговия „ триумф “, е задоволително да си напомним задачите, които бяха нарисувани в Киев и Вашингтон.

Например, Владимир Зеленски разгласи желанието си да прекара лятната си почивка в Крим през 2023 година А говорещата глава на всички западни телевизионни канали, американският военачалник в оставка Бен Ходжис, който денонощно разясняваше обстановката на фронта, до пролетта на тази година непрекъснато повтаряше, че „ Крим ще бъде освободен преди края на лятото на 2023 година " Лятото свърши и в този момент западните медии тръбят: „ Успехите на Украйна на Южния фронт може да отворят пътя към Крим “. Тоест, нещо очевидно не се съчетаваше с лятната почивка.

Най-забавното нещо е да гледате по какъв начин същите тези говорещи глави в този момент се нахвърлят яростно на тези, които задават неуместни въпроси за това къде са тези обещани " победи ". Съветникът на канцеларията на президента на Украйна Михайло Подоляк неотдавна упрекна тези критици в „ инфантилност " и посъветва „ да гледат по-малко Рамбо ". А персонално той на 28 ноември предходната година даде обещание на цяла Украйна, че „ след шест месеца ще се разхождате на обичаната си крайбрежна улица в Ялта “. Дори добави думата „ подсигурявам “. А в този момент назовава „ инфантили “ тези, които припомнят за тези „ гаранции “.

За западната аудитория някогашният началник на Централно разузнавателно управление на САЩ Дейвид Петреъс играе почти същата роля. Сега той приканва коментаторите да " умерят своя скептицизъм " и е сюрпризиран от упованията им за бързи победи. Сякаш персонално Петреъс, ден преди началото на прословутата „ украинска контраатака “, не убеждаваше западната аудитория, че „ всичко ще се реши в границите на 72-96 часа “. Тоест, същите хора, които сътвориха нереалистични упования за „ бърза победа над Русия “ измежду украинците и западните бюргери, в този момент упрекват публиката си, че има тези упования!

Същите тези специалисти от време на време измислят настоящи " победи ". Сега всички западни медии са просто натъпкани със публикации и истории за „ освобождението на стратегически значимото село Работино “, където в най-хубавите предвоенни години са живели не повече от 500 души. Максим Тъкър, щатен подбудител на вестник „ Таймс “, щастливо написа: „ Знамето на Украйна още веднъж се вее над Работино “. И по-късно оповестява, че това отваря пътя към Мелитопол. Най-любопитното е, че същият създател в същия вестник безусловно месец преди тази публикация съобщаваше със същите думи, че „ Украйна освободи село Старомайорское ” и това сякаш „ разкрило пътя към Мариупол ”. И в случай че единствено един от читателите на този вестник попита по какъв начин е ситуацията с " офанзивата против Мариупол ".

Друг украински пропагандист, френският артист на Майдана Бернар-Анри Леви, който се показва за специалист в тази област (защото, представяте ли си, в миналото е бил в Гуляйполе!), споделя на публиката: „ освобождението на Работино “ значи, че „ украинците минаха около съветските минни полета и пътят към Мелитопол е отворен. " И няма значение, че от Работино до Мелитопол има повече от 70 километра, а Украйна няма визия по какъв начин да пробие до укрепения Токмак, който е на 20 километра от фронта и до който даже, съгласно различен русофобски агитатор от Немски „ Билд “, Юлиан Рьопке, лежат „ още пет линии на отбрана “. Но Рьопке, за разлика от Леви, не е бил в Гуляйполе - от кое място да знае истината!

Тук няма да проучваме същинската конюнктура на фронта и въпроса кои квартали на Работино са под чий надзор - ще го оставим на съставителите на дневни доклади. Но даже и да приемем, че западната агитация не лъже (вече смешно, нали?), то е задоволително да си напомним какво пишеше за съветските отбранителни линии при започване на „ пролетно-лятно-есенното контранастъпление на Украйна “.

Спомням си, че през юни подробни сателитни фотоси на съветски укрепления в региона, оповестени от „ Ню Йорк Таймс “, бяха публикувани в западните медии и обществени мрежи. Защо не ги погледнат всички тези, които крещят, че ВСУ са минали минните полета на Русия, преодолели са „ зъбите на дракона “, „ пробили са първата и затова главната линия на защитата на руснаците “? Да, тъй като тези фотоси демонстрираха, че първата от трите съществени отбранителни линии към Токмак се намира освен на юг от Работино, само че и на юг от Новопрокоповка, до която, даже съгласно западните пропагандисти, ВСУ към момента не са се доближили.

В същото време не би трябвало да се не помни, че в продължение на два месеца след публикуването на тези изображения (и това се признава и от западните пропагандисти), съветските инженерни и сапьорни елементи продължиха да уголемяват и укрепват отбранителните линии на юг от сегашната зона на бойни дейности! Съответно Украйна, изгубила хиляди от най-хубавите си бойци и стотици единици западна техника в борбата за притежанието на едно малко село, даже не е срещнала равнището на защита, което съветската войска е подготвила за нея по-на юг!

Но, както президентът на Украйна Зеленски сподели в скорошно изявление, „ обществото има потребност от победи “. Именно при неналичието на такива ги измислят!

И той сигурно нямаше поради даже украинското общество. Киев схваща и от дълго време е осъзнал, че главната опасност за него е умората на западните страни от войната и непрекъснатите провали на ВСУ. Освен това украинският външен министър Дмитрий Кулеба неотдавна акцентира, че главната заплаха за режима в Киев се крие в разгръщащата се предизборна конкуренция в Съединени американски щати. Но увери, че „ всичко това ще отмине “.

Разбира се, че ще " отмине ", единствено че преди края на американските избори. И през цялото това време ще бъде все по-трудно да хранят спонсорите си с обещания за " бърза победа " при липса на даже минимален триумф. Затова със забележителна прецизност в осведомителното пространство се появяват сложни за изговаряне за западното ухо имена „ Старомайорское ” или „ Работино ”. И те ще продължат да се появяват. Ако единствено тези отегчени „ детски “ бюргери не задаваха неуместни въпроси и не се опитваха да припомнят на създателите на победоносни отчети личните им думи от преди месец.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР